Je zoon/dochter op uitwisseling sturen...

Je zoon/dochter op uitwisseling sturen...
November 30, 2023 10:44

Beste ouder,

Het overwegen van een buitenlandse uitwisseling voor uw zoon of dochter is een opwindende stap die niet alleen hun persoonlijke groei bevordert, maar ook een onvergetelijke ervaring biedt. Het is begrijpelijk dat u als ouder wellicht enige bezorgdheid voelt bij het nemen van deze beslissing. Om u te ondersteunen in dit proces, hebben we verhalen verzameld van ouders wiens kinderen deelnamen aan uitwisselingsprogramma's, maar ook de impact op deelnemers enkele jaren tot zelfs 40 jaar na hun uitwisseling. Deze verhalen bieden inzicht in de diverse aspecten van een buitenlandse uitwisseling.

"De dankbaarheid en groei als persoon is heel mooi om te zien en voelen."

Of het nu gaat om het ontwikkelen van levenslange vriendschappen, het verwerven van interculturele competenties, of het ontdekken van een grotere wereld, deze verhalen tonen hoe een buitenlandse uitwisseling niet alleen de horizon van jongeren verbreedt, maar ook een blijvende invloed heeft op hun groei en ontwikkeling.

Lees de verhalen en ervaringen hier

We nodigen u uit om deze verhalen te lezen en te delen in de rijke ervaringen van andere ouders en deelnemers. Moge deze verhalen uw overwegingen verlichten en u helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing terwijl u de mogelijkheid van een buitenlandse uitwisseling voor uw gezin verkent.

We wensen u veel leesplezier en hopen dat deze verhalen u inspireren terwijl u de mogelijkheid van een buitenlandse uitwisseling voor uw gezin overweegt.

Met vriendelijke groeten,

YFU Vlaanderen