Coloured glasses - Who's in?

Coloured glasses - Who's in?
December 21, 2023 14:07

Hallo iedereen!

Ik ben Vilma en kom uit Finland. Ik ben eind augustus begonnen als Coloured Glasses Intern bij YFU Vlaanderen. Naast het beheren van Coloured Glasses en sociale media, heb ik al vele kansen gekregen om deel te nemen aan YFU-activiteiten, zoals inbound oriëntaties, een kajakdag en het Sinterklaasfeest op kantoor.

Coloured Glasses workshops van de voorbije maanden


Dit najaar heb ik vier zeer interessante en verschillende workshops gehad in heel Vlaanderen. Mijn eerste workshop was in de buurt van Brussel, waar ik samen met Amandine naartoe ging, die vrijwilliger is bij zowel YFU Vlaanderen als Wallonië. Afgezien van het feit dat we naar de school moesten rennen vanaf het metrostation omdat we (erg) laat waren en we een groep zeer luidruchtige en energieke 14-jarigen in bedwang moesten houden, is het uiteindelijk allemaal goed gekomen.

De rest van de workshops waren allemaal in november. In Brugge organiseerden we een workshop over interculturele communicatie voor studenten toerisme. In Aartselaar waren we uitgenodigd om een workshop te geven op een internationale school over cultuur en identiteit. Ondanks het kleine aantal studenten was het voor iedereen een interessante namiddag. Greet van kantoor en onze nieuwste stagiaire Emilie mochten meelopen en hielpen me met de workshopactiviteiten. Naar de laatste workshop ging ik met onze outbound coördinator Kaat. Na de workshop ging ze verder met het vertellen van een groep studenten over YFU en de mogelijkheid om met ons op uitwisseling te gaan, terwijl ik me moest haasten naar het treinstation om op tijd terug te zijn in Mechelen voor mijn Nederlandse les.

Coloured glasses training

Op dit moment hebben we maar een paar ervaren Coloured Glasses begeleiders, en het kan soms moeilijk zijn om mensen te vinden die mee willen gaan op workshops. Volgend jaar hopen we een training te organiseren op het kantoor in Mechelen voor iedereen die geïnteresseerd is om Coloured Glasses begeleider te worden. Maar om dit te kunnen organiseren, hebben we genoeg mensen nodig die mee willen doen aan de training, want we zullen een ervaren facilitator buiten België moeten vragen om hierheen te komen om de training te geven.

Heb je interesse om deel te nemen aan de training of om meer te horen over Coloured Glasses?
Vul de volgende vragenlijst in voor meer informatie of om je aan te melden voor de training: https://docs.google.com/forms/...

Spread the word

Een andere manier waarop je kunt helpen is door het woord te verspreiden in je school, jeugdclub of andere hobby's en te vragen of ze interesse hebben om ons uit te nodigen voor een gratis workshop of een schoolbezoek (of beide).

De Coloured Glasses workshops zijn gericht op jongeren van 12-18 jaar, maar kunnen ook worden aangepast voor universiteitsstudenten of schoolpersoneel, enz. Het doel van de workshops is om mensen hun eigen houding ten opzichte van andere culturen te laten onderzoeken en inzicht te krijgen in zaken als discriminatie, vooroordelen en stereotypering, om zo hun interculturele competentie te ontwikkelen.

Je kunt ook altijd contact met mij opnemen via colouredglasses@yfu.be als je vragen hebt over de training of de workshops.

Groetjes,
Vilma