Nieuw programma !

Nieuw programma !
January 04, 2024 13:08

YFU Ecuador heeft met succes onderhandeld met een instituut waarmee ze eerder hebben samengewerkt en positieve ervaringen hebben opgedaan. Dit resulteert in een nieuw college programma dat we nu in de aanbieding hebben!

Het collegeprogramma is een ideaal programma voor jongeren die al afgestudeerd zijn, maar het dagelijks naar school gaan niet helemaal meer zien zitten. Wil jij ook liever iets nieuws ontdekken?

In Ecuador kan je les volgen op het gerenommeerde CENESTUR-instituut in Quito. YFU Ecuador zoekt en gastgezin voor jou in de stad en verzorgt verder dezelfde begeleiding als onze andere studenten. Op deze manier kan je je tijdens deze ervaring volledig onderdompelen in de lokale cultuur en omgeving zoals bij onze andere programma's.

Schooljaar oktober tot september

Het schooljaar ligt anders in Ecuador, zoals trouwens in vele landen onder de evenaar. Het instituut biedt zowel semester- als jaarprogramma's aan, die van start gaan in april en oktober. Als je na je middelbaar een jaarprogramma wil doen, kan dat dus vanaf begin oktober tot begin september. Hierbij neem je eigenlijk deel aan twee semesters (tweede semester + eerste semester van het jaar erna). Deze flexibele opties maken het mogelijk voor studenten om twee keer vakken te kiezen.

Studiegebieden

Onder de aangeboden cursussen op het CENESTUR-instituut zijn er verschillende boeiende mogelijkheden voor jongeren die een verder studie willen verkennen:

  • Koken
  • Toerisme
  • Digitale Marketing
  • Cybersecurity
  • Verpleegkunde
  • Fysiotherapie (Revalidatie)

YFU Ecuador

Daarbij is YFU Ecuador al een jarenlange en vertrouwde partner binnen YFU waar wij al heel wat jongeren met plezier naartoe sturen.

Elk jaar worden fantastische optionele reizen aangeboden dor YFU Ecuador. Deze reizen worden georganiseerd door een reisbureau opgericht door een oud-student van YFU Ecuador en zijn afgestemd op de interesses van jongeren. Typische reizen zijn een jungletocht, Ruta del Sol, vulkaanuitstap en bezoek aan de Galapagoseilanden, ... . Begin dus gerust met dromen. 

Kortom, dit programma belooft niet alleen een verrijkende academische ervaring, maar biedt studenten ook een opwindende culturele reis met de grondige begeleiding die YFU steeds voorziet.

Schrijf je in voor een uitwisseling in Ecuador en geef jouw academische en professionele traject een vliegende start!

Ook in Argentinië kan je deelnemen aan een collegeprogramma. Lees er hier meer over.