Winter Oriëntatie

Winter Oriëntatie
January 16, 2024 12:46

Kennismaking met Nieuwe Internationale Studenten

Afgelopen zaterdag verwelkomden we enthousiast onze nieuwe studenten op ons kantoor in Mechelen voor de winter oriëntatie. Deze keer stonden Cami en Mikayla uit Paraguay en Australië, evenals Noa uit Wallonië (die een semester in Vlaanderen zal doorbrengen), centraal. Khang uit Vietnam sloot zich ook aan bij de oriëntatiedag, aangezien hij later in België arriveerde en de on-arrival oriëntatie had gemist.

De dag begon met leuke kennismakingsspelletjes en informele gesprekken om een band te creëren. Tijdens de ochtendsessies hebben we gesproken over de verwachtingen van de studenten voor hun uitwisselingsperiode. Na een gezamenlijke lunch, waarbij we een korte wandeling maakten in het centrum en broodjes haalden, keerden we terug naar kantoor.

In de middag werd er dieper ingegaan op onderwerpen zoals school- en vrijetijdsactiviteiten in Vlaanderen, evenals het belang van sociale media tijdens de uitwisseling, uiteraard met inachtneming van de YFU-regels. Kitty, de kat die de studenten zich herinnerden van het oriëntatiekamp in augustus, maakte ook een verschijning, hopelijk een memorabele les voor de nieuwkomers.

Als onderdeel van de activiteiten speelden de studenten een gastgezinspel en schreven ze brieven aan zichzelf. Het was een geslaagde oriëntatiedag, en onze nieuwe studenten zijn nu volledig voorbereid op hun boeiende avontuur in Vlaanderen!