De laatste 8...

De laatste 8...
July 09, 2024 08:48

De laatste acht studenten die naar Vlaanderen komen zoeken nog een warme thuis.

Elk van deze getalenteerde en enthousiaste jongeren brengt een unieke mix van cultuur, interesses en vaardigheden mee. Dit zal niet alleen hun eigen horizon verbreden, maar ook de Vlaamse gastgezinnen en gemeenschappen verrijken. 

Vind je één van deze studenten zelf interessant of ken je een gezin waar ze bij zouden passen. Vraag dan een uitgebreider profiel aan via onze website en/of kom naar een infosessie over gastgezin worden.

"Gastgezin worden verandert levens, niet alleen dat van je gastzoon of -dochter, maar van je hele familie. 
Door je huis en je hart te openen voor een internationale student zal je gezin een bredere blik op de wereld krijgen, vele mooie herinneringen maken en krijgen jullie er een extra familielid bij voor de rest van jullie leven!"

Hier is een korte kennismaking met de studenten:

Jade - 16 jaar - Wallonië - trimester

Jade is een meisje uit Brussel. Ze woont samen met haar ouders, twee broers en een zus. Ze omschrijft zichzelf als een dromer. Ze speelt basketbal en heeft gebokst. Ze is dol op haar kat. Ze houdt heel veel van muziek, ze speelt ook al 5 jaar piano. Ze spreekt veel af met haar vrienden.

Emmanuel - 15 jaar - Wallonië - trimester

Emmanuel is een rustige jongen. Hij houdt van fitness, scouting, in de natuur zijn. Houdt van videogames, speelt deze soms met anderen maar ook dikwijls alleen. Hij ziet graag naar actiefilms. Hij kijkt erg uit naar zijn uitwisseling!

Ernestine - 15 jaar - Duitsland - jaarprogramma

Ernestin is 15 jaar een een zelfzekere, slimme maar introvert persoon. Zij is zeer geïnteresseerd in alles. Ze heeft 2 broers en halfzussen. Ze woont in een klein dorpje. Ze speelt piano sinds ze 5 jaar is. Ze houdt van koken en bakken en probeert veel nieuwe dingen bij het bakken.

Alina - 16 jaar - Duitsland - jaarprogramma

Alina komt uit Duitsland waar ze samen met haar ouders woont en ze is 16 jaar. Ze houdt van de lessen lichamelijke opvoeding en heeft verschillende interesses zoals kunst, filosofie en geschiedenis. Ze praat heel graag over deze thema’s met haar familie en vrienden.

Na haar afstuderen zou graag Alina naar het buitenland gaan om de wereld te ontdekken. Ze zou graag een jaar vrijwilligerswerk willen doen bij een organisatie. Ze heeft altijd zin om nieuwe dingen te ontdekken en ze is niet bang van het onbekende.

Alina is een open-minded meisje dat heel graag haar vrienden en haar familie helpt. Ze houdt van grapjes en heeft een gevoel voor humor.

Alina speelt drums en heeft ze een zeer uitgebreide muzieksmaak. Verder brengt ze ook graag tijd met de kinderen door en zelf doet ze ook nog aan jongleren en partner acrobatiek.

Alina is dicht bij haar familie en vrienden. Wanneer ze vrije tijd heeft, probeert ze een stukje te wandelen. Ze houdt van bakken, creatief bezig zijn, origami, schrijven en lezen. Ze is gewend om elke woensdag het eten klaar te maken.

Minou - 17 jaar - Oostenrijk - jaarprogramma kunst

Minou is 17 jaar een houdt van dansen en paardrijden. Ze is een betrouwbaar meisje. Ze praat graag. Ze heeft veel verschillende stijlen in mode, haarkleur, piercings en make-up. Ze probeert graag nieuwe dingen uit. Ze ziet er misschien 'crazy and wild' uit maar is een kalm persoon.

Zij komt voor het kunstprogramma, dus moet in de buurt ingeschreven kunnen worden in een kunstrichting (visuele kunst). Een school in Kortrijk is geïnteresseerd om ze in te schrijven, maar een andere school is ook nog een mogelijkheid.

Maxi - 15 jaar - Duitsland - jaarprogramma

Maxi is 15 jaar en komt uit Duitsland waar ze samen met haar ouders en twee broers woont in een klein dorpje. Haar familie is heel belangrijk voor haar en ze omschrijft zichzelf als kalm, open en betrouwbaar.

Maxi heeft een grote passie voor zeilen omdat ze dit al van kinds af doet. Je kan haar ook regelmatig in de fitness terug vinden.

Maxi is een meisje dat van muziek houdt. Daarom speelt ze gitaar. Verder houdt ze van bakken en naaien en probeert ze haar eigen kledij te maken.

Maxi is heel geïnteresseerd om België beter te leren kennen en ze vindt dat de mentaliteit hier heel tof is. Enkele jaren geleden is haar familie zelf gastgezin geweest. Daarom wilde ze een uitwisseling doen. Ze ontmoet graag nieuwe mensen van andere levensstijlen.

Ze hoopt door haar uitwisseling onafhankelijker te worden. Na haar uitwisseling zou ze graag verder gaan met haar passies namelijk kunst, natuur en sociale interactie.

Asha - 15 jaar - Australië - jaarprogramma

Asha is 15 jaar een woont samen met haar zus en ouders. Ze is levendig, vrolijk, extravert, zorgzaam, loyaal en energiek. Haar vrienden omschrijven haar als zorgend, avontuurlijk en een beetje gek.

Ze speelt waterpolo en doet aan ballet. Ze is ook actief in de scouts en ze knutselt graag.

Interesse?

- Vraag een uitgebreider profiel aan via onze website 

- Kom vrijblijvend naar een infosessie over gastgezin worden.

Contacteer ons via: inbound@yfu.be en/of 015/69 00 85