Verbinding en Inspiratie voor de Toekomst

Verbinding en Inspiratie voor de Toekomst
October 14, 2024 14:34

Van 9 tot 11 oktober 2024 kwamen YFU-medewerkers uit verschillende landen samen in Odense, Denemarken, voor een driedaagse internationale stafmeeting. Het hoofddoel van de bijeenkomst was om de onderlinge banden tussen YFU-medewerkers te versterken, ervaringen uit te wisselen, en nieuwe ideeën op te doen om hun dagelijkse werk te verbeteren. Dit evenement bood een unieke kans om elkaar in levenden lijve te ontmoeten en deel te worden van de bredere internationale YFU-gemeenschap.

Doelstellingen van de workshop

De bijeenkomst stond in het teken van samenwerking en persoonlijke ontwikkeling. De stafleden hadden de kans om:

  • Zich te integreren in een bredere, niet-virtuele YFU-gemeenschap.
  • Betere relaties op te bouwen met collega's, om de samenwerking in het dagelijks werk te versterken.
  • Inspiratie op te doen door middel van best practices en nieuwe ideeën binnen hun vakgebied.
  • Erkenning te vinden dat zij niet alleen staan in de uitdagingen die ze in hun werk tegenkomen.
  • Hun werk te verbeteren door zich te richten op specifieke onderwerpen binnen YFU.

Activiteiten en workshops

De eerste dag begon met een bezoek aan een Deense school, gevolgd door een introductiesessie waar stafleden elkaar leerden kennen en meer hoorden over YFU in andere landen. Workshops nadien richtten zich op vrijwilligersondersteuning, welzijn op het werk, werving van gastgezinnen, en studentondersteuning. Ook werd samenwerking met nieuwe partners besproken.

De tweede dag stond in het teken van een update van het Global Office en internationale YFU-ontwikkelingen, afgesloten met een vrije namiddag in Odense en een netwerkdiner.

Op de laatste dag was het best nog druk met drie sessies workshops met allerlei thema's; outbound marketing, speciale programma's, stafmanagement, ouderondersteuning, efficiënter werken, social media content, ouderbetrokkenheid, samenwerking met scholen, en de voorbereiding van studenten.
In de "Workshop Marktplaats" konden medewerkers zelf een sessie aanbieden aan hun collega's en leerden we over thema's als mentale gezondheid, LGBT, democratisch burgerschap en preventie van seksueel geweld.

Een feestelijk avonddiner met motivationele toespraken sloot de hele week mooi af.

Conclusie

De driedaagse internationale stafmeeting bood YFU-medewerkers niet alleen nieuwe inzichten en inspiratie, maar versterkte ook de onderlinge band tussen collega's uit verschillende landen. Door persoonlijke ontmoetingen en gerichte workshops werd een solide basis gelegd voor betere samenwerking en effectievere aanpak van gezamenlijke uitdagingen in de toekomst.

Vol motivatie en inspiratie staart ons team opnieuw met de dagelijkse werking op het YFU Vlaanderen kantoor te Mechelen.

So that the light may never go out again!